Πλαστική στα βλέφαρα χωρίς χειρουργείο

Με τον όρο βλεφαροπλαστική εννοούμε την επεμβατική εκείνη διαδικασία, η οποία αποσκοπεί στη διόρθωση των βλεφάρων και συγκεκριμένα στη χαλάρωση και στις «σακούλες». Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που η διόρθωση μπορεί να γίνει από τον πλαστικό χειρουργό χωρίς νυστέρι, με μη επεμβατική διαδικασία.

Σε γυναίκες και άνδρες, που το πρόβλημα είναι πολύ έντονο, η διόρθωση των βλεφάρων είναι απαραίτητο να γίνει με τη συγκεκριμένη επέμβαση και δεν υπάρχει άλλη διαδικασία που θα μπορούσε να διορθώσει τα προβλήματά τους. Όμως, σε λιγότερο έντονα προβλήματα μπορεί ο πλαστικός χειρουργός να επιτύχει την αισθητική βελτίωση των βλεφάρων χωρίς να χρειαστεί να κάνει επεμβατική, χειρουργική διαδικασία, με εύκολο, μη χειρουργικό τρόπο. Τις περιπτώσεις αυτές θα τις κρίνει ο πλαστικός χειρουργός, ο οποίος πρέπει να έχει την εμπειρία για να κάνει κάτι τέτοιο.

Βέβαια και περιπτώσεις όπου η μη επεμβατική διαδικασία μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα από την επεμβατική.

Μοντέρνα πλαστική βλεφάρων

Η νεότερη άποψη για τη βλεφαροπλαστική είναι ότι αυτή δεν πρέπει να αποσκοπεί στην αφαίρεση όγκου αλλά στην προσθήκη. Οι παλαιότερες μέθοδοι βλεφαροπλαστικής αφού αφαιρούσαν τις σακούλες, αφαιρούσαν και το τμήμα του λίπους που τις «συνόδευε». Αυτό είχε ως αισθητικό αποτέλεσμα το «άδειασμα» των βλεφάρων, που ναι μεν δεν είχαν σακούλες αλλά έδειχναν ότι ήταν νεανικά.

Η μοντέρνα άποψη περί διόρθωσης της περιοχής των βλεφάρων έχει το σκεπτικό της προσθήκης όγκου. Η προσθήκη όγκου μπορεί να γίνει με υαλουρονικό ή με λίπος. Η χρήση υαλουρονικού μπορεί να είναι εύκολη αλλά δεν έχει μόνιμο αποτέλεσμα, έχει όμως μια πολύ καλή διάρκεια περίπου 2 ετών, η οποία αυξάνεται με την επαναληψιμότητα. Η προσθήκη υαλουρονικού δεν είναι επεμβατική μέθοδος ενώ η προσθήκη λίπους ανήκει στην διαδικασία των ελάχιστα επεμβατικών διαδικασιών. Θα λέγαμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, όπου το πρόβλημα είναι οι σακούλες, η προσθήκη λίπους είναι καλύτερη λύση από την αφαίρεση.

Διόρθωση χαλάρωσης του δέρματος στα βλέφαρα με τη χρήση laser

Όταν το πρόβλημα είναι το χαλαρωμένο δέρμα, αυτό μπορεί να διορθωθεί με χρήση laser, το οποίο προκαλεί μια ρίκνωση κι επομένως διορθώνει το μικρό βαθμό χαλάρωσης. Εάν βέβαια ο βαθμός χαλάρωσης είναι μεγάλος τότε η αφαίρεση δέρματος είναι απαραίτητη. Για του μαύρους κύκλους μπορεί να βοηθήσουν άλλες μέθοδοι όπως η μεσοθεραπεία.

Συνδυασμός μεθόδων για βέλτιστο αποτελέσμα στη βλεφαροπλαστική

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο συνδυασμός μη επεμβατικών μεθόδων μπορεί να καταλήξει σε αυτό που ονομάζουμε «μη επεμβατική βλεφαροπλαστική», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, για να γίνεται πιο κατανοητή διαδικασία, ή αλλιώς «μη επεμβατική πλαστική βλεφάρων» που θεωρείται πιο δόκιμος όρος.

Η μη επεμβατική διαδικασία βέβαια ενέχει τον κίνδυνο να θεωρήσει κάποιος ότι πρόκειται για κάτι εύκολο κι επομένως να απευθυνθεί σε μη ειδικούς.

Πρέπει να τονίσουμε ότι οι μη επεμβατικές διαδικασίες συνήθως είναι εξίσου απαιτητικές από επιστημονικής πλευράς με τις επεμβατικές διαδικασίες. Η εμπλοκή στο χώρο αυτό μη ειδικών ιατρών μπορεί να έχει πολύ άσχημα και μη διορθώσιμα αποτελέσματα. Επίσης, είναι επικίνδυνο να μην εξατομικεύεται το είδος της θεραπείας και να προτείνει κάποιος την ίδια λύση σε όλα τα άτομα, επειδή ακριβώς μόνο αυτή γνωρίζει να κάνει.

  • Από την άλλη πλευρά βέβαια είναι εντυπωσιακό να μπορεί κανείς να διορθώσει ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, όσο είναι η αισθητική των βλεφάρων, με έναν τρόπο που είναι απλός και χωρίς να χρειαστεί χρόνος αποθεραπείας. Τα άτομα που είναι κατάλληλα για την διαδικασία και που την πραγματοποιούν μένουν έκπληκτα από το πόσο εύκολα μπορούν να διορθώσουν το πρόβλημά τους.

Μπορείτε να προγραμματίσετε ένα ενημερωτικό ραντεβού με τον πλαστικό χειρουργό κ. Χριστόπουλο στο Ρέθυμνο, έτσι ώστε να διερευνήσετε ποια μέθοδος είναι κατάλληλη για εσάς κι αν είστε κατάλληλη/ος υποψήφια/ος για βελτίωση των βλεφάρων σας με μη επεμβατικό τρόπο.

Περισσότερες υπηρεσίες